www.chinesemedicalcenter.se>>Brännskada

Rekordsnabb återhämtning efter
andra gradens brännskada

G.R skulle elda en stor hög med ris gick det väldigt snett och hon befann sig plötsligt i ett eldhav. Vänsterhanden och ansikte var allvarligt bränd.

På Sahlgrenska i Göteborg konstaterade läkarna att hon hade andra gradens brännskada. En plastikkirurg tillkallades som bedömde att hon skulle behöva göra en transplantation både i delar av handen och troligen även för att rädda nästippen.

Läkarna var bekymrade därför att brännskadan gick runt hela handen, vilket innebär en risk för kallbrand. De bedömde att hon skulle få nedsatt rörlighet i handen eftersom musklerna var illa skadade. Läkarna varnade för att under den första veckan skulle skadan bara bli värre innan det förhoppningsvis skulle stabilisera sig. Läkarna föreslog at hon kunde smörja sig med sesamolja för att huden inte ska torka ut, mer kunde de inte göra.

Då kontaktade G.R. Dr Minqi Yang som komponerade ett örtrecept som G.R. fick dricka i två dagar. Teet syftade till att minska infektionsrisken och få ner svullnader. Till teér kompletterade dr Minqi Yang med en ört salvan som G.R. skulle smörja sig med. Salvan stimulerade tillväxten i vävnaden. Behandlingen fortsatte under 8 dagars tid, totalt 10 dagar.

"Redan första dagen på behandlingen kände jag hur det hände saker i handens muskler. Efter några timmar hade brännskadan ändrat färg. Cirkulationen började komma igång. Smärtan avtog. Ett dygn senare var alla vätskefyllda blåsor borta. Jag var förbluffad", säger G.R.

Efter en vecka var huden lite rödare än normalt. Brännskadan höll på att läka ut. Efter två veckor blev hon nästan helt återställd.

"Nu har det gått en månad och ingen kan längre se vad jag råkat ut för. Läkningen har varit rekordsnabb och jag har fått tillbaka full rörlighet i mina fingrar", säger hon.


Designed by SeyeneCo, Lanarkshire, Glasgow, Scotland for CMC