www.chinesemedicalcenter.se » Kinesiska naturliga Örter

Kinesiska naturliga Örter

En stor del av TCM behandlingarna består av naturliga örter. Genom att kombinera akupunktur och örter får kroppen en behandling som verkar på flera nivåer samtidigt, och ger därmed snabbt resultat.

Kinesiska örter använder sig av hundratals ingredienser, huvudsakligen från växtvärlden. Växterna kan kombineras i tusentals recept vilka har utvecklats under tidens lopp för att behandla så gott som alla slags sjukdomar. Ett recept innehåller vanligen 16-20 olika sorters ingredienser som ska kokas till ett extrakt. Fördelen med extraktet är att det lätt tas upp av kroppen och ger snabb effekt.
Beroende på din diagnos sätter Minqi Yang samman en örtblandning som verkar för att balansera Yin och Yang i olika organ (s.k Zang Fu) och stärker kroppen på olika sätt.

Vid varje behandlingstillfälle ställs en ny diagnos för att först ta reda på patientens tillstånd och sedan reglera örtblandningen enligt behov.

Bilden visar några av de mest använda örterna: Chisandra, Angelikarot, Gojibär, Lakritsrot och Ingefära.
Minqi Yang har även komponerat recept till en serie av hälsotéer som du kan köpa på hälsokostbutiker i Sverige, läs mer på www.dryang.se

 

 

 

 


Designed by SeyeneCo, Lanarkshire, Glasgow, Scotland for CMC